Welkom!

... op de website van de Belangengroep Theresia & Spoorzone

Shine

Cool eh!

Giving you rotating images in the header with links

Churches

A Header Slideshow

And link to anywhere from the image...

Civic Involvement

Actueel...

Action

Kalender

May 2019
M T W T F S S
« Apr    
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031  

Kinderboerderij Maria Goretti

28 November 2010 door Jan Jaap | 0

De bewoners van Theresia en omgeving worden donderdag 2 december a.s. om 19.30 uur uitgenodigd voor een informatieavond rondom de ontwikkelingen van de kinderboerderij Maria Goretti aan de Stedekestraat. De informatieavond wordt gehouden in het nieuwe wijkcentrum Het Spoor aan de Schaepmanstraat 46 te Tilburg. U heeft hiervoor een nieuwsbrief ontvangen van de gemeente Tilburg.
De BST heeft een standpunt omtrent de ontwikkeling van de kinderboerderij en ook speciaal in relatie tot de bouw van de toekomstige moskee in de Stedekestraat. Al jaren staat de BST voor het behoud van en ontwikkelingen van groen en groenstructuren in de wijk Theresia en de Spoorzone. Een stevige, krachtige groenstructuur in de wijk is omwille van o.a. de sociale leefbaarheid, maatschappelijk gezien onontbeerlijk. Zeker in deze tijden dat groen in stedelijk gebied en in het bijzonder de Spoorzone steeds meer onder druk komt te zitten is het belangrijk vanwege eerdergenoemde redenen groenstructuren te conserveren voor deze wijk.
De BST vindt het onacceptabel dat bestaande groenstructuren worden opgeofferd voor de bouw van vastgoed in de wijk Theresia in wat voor vorm dan ook.  Ook hecht de BST grote waarde aan cultuurhistorische locaties in de wijk Theresia en zetten zij zich ook in voor een aangename en verrassende vorming van de culturele verbindingsroute door de wijk Theresia. Van de kinderboerderij Maria Goretti achten wij dat deze locatie een belangrijke ontmoetings- en rustpunt wordt in de culturele route die de BST in haar eerdere plannen al heeft voorgesteld. Daarbij zijn de bestaande bomen in dit park van grote waarde voor een aantrekkelijke groenbeleving in deze route waarin het Wilhelminapark en de tuin van het Clarissenklooster een belangrijke functie vervullen. Aanvullend voor de recreatieve waarde in deze wijk is de kinderboerderij een ankerpunt in het wijkstructuur van Theresia. In tegenstelling tot de beoogte centrumstedelijke ontwikkelingen in de Spoorzone moet de kinderboerderij zeker voor de toekomst als veilige en overzichtelijke rustpunt houdbaar blijven voor jong en oud.

Reageren kan hier niet.