Welkom!

... op de website van de Belangengroep Theresia & Spoorzone

Shine

Cool eh!

Giving you rotating images in the header with links

Churches

A Header Slideshow

And link to anywhere from the image...

Civic Involvement

Actueel...

Action

Kalender

March 2019
M T W T F S S
« Feb    
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031

Verslag buurtcafé BST

3 June 2017 door Jan Jaap | 0

Buurtcafé BST van 17 mei 2017 met medewerking van gemeente en wijkraad

Diapresentatie over de toestand van de wijk
Ambtenaren hebben er gemengde gevoelens bij

Het venijn zit vaak in de staart. Dat gold ook voor het slot van het buurtcafé dat de BST op 17 mei jl. in zorgcentrum Joannes Zwijsen hield. Maar eerst hield buurtgenoot René van den Berg een voor veel aanwezigen herkenbare diapresentatie over de wijk waarin enkele plekken voor kwamen die zorgen baren omdat ze naar verpaupering tenderen. Op hem reageerde aan het slot van het buurtcafé een stedenbouwkundige van de gemeente met een behartigenswaardig advies voor de verschillende clubjes die zich in Theresia richten op de gebouwde omgeving. Deze moeten samen een vuist maken om een gelijkwaardige gesprekspartner van de gemeente te kunnen zijn. Bovendien moeten feiten niet verward worden met oordelen gebaseerd op persoonlijke indrukken of onvoldoende informatie.

Ondanks de prachtige lenteavond hadden toch nog ongeveer 35 buurtgenoten de weg gevonden naar een buurtcafé dat op de affiches aangekondigd was met de leus Theresia tussen verpaupering en vernieuwing. Een hoofdrol was weggelegd voor wijkbewoner René van den Berg. Met een power pointpresentatie van 100 dia’s die hij de naam ‘Theresia’s zorgen’ had gegeven, liet hij zien dat er in de mooie wijk nogal wat te verbeteren valt.
Hij eindigde met een top 5 van zorgen. Deze betreffen:
1. Stedekestraat en omgeving,
2. Nijverstraat/Besterdring,
3. parkeerdruk en verkeersoverlast,
4. openbare groen,
5. verbindingen met de Spoorzone (o.a Lange Nieuwstraat)

Op zijn ‘beeldanalyse’ van de buurt werd gereageerd door buurtregisseur Inez Rastovac en  de voorzitter van de wijkraad Janwillem Adriaanse, die zich niet helemaal in de analyse en de top 5 konden vinden en tenslotte dus de kritische Ludo Hermans die vanuit gemeente over de stedenbouwkundige kant van o.a. de Spoorzone waakt. Adriaanse meldde ook nog dat de wijkraad een aantal nieuwe leden heeft en een plan van aanpak aan het ontwikkelen is om haar functie van buurtplatform vorm te geven.

Aan het begin van de avond had Olav Reinders, ook van de gemeente, op een rijtje gezet wat het belangrijkste nieuws uit de Spoorzone is. Volgend jaar komt het busstation tijdelijk naar de noordkant van het spoor. Men begint met de aanleg van een allee met NS-fietsenstalling.  Deze boulevard komt onder langs de spoordijk en loopt vanaf het Burg. Stekelenburgplein tot aan het NS-plein. Ook is bij de Loc-hal met de sloop van de aanbouwen begonnen. Hiermee heeft de realisering van het media-cluster een aanvang genomen.

 

Reageren kan hier niet.